2021 YILINDA VERDİĞİMİZ EĞİTİMLERİ PRATİĞE DÖKECEĞİZ

GÜNDEM 28.12.2021 - 17:16, Güncelleme: 28.12.2021 - 17:16
 

2021 YILINDA VERDİĞİMİZ EĞİTİMLERİ PRATİĞE DÖKECEĞİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi' kapsamında Bursalı muhtarlara seslendi. 2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirlediklerini duyuran Bakan Soylu, ellerinde ne kadar imkan varsa değerlendirdiklerini aktardı.
Afet yönetiminde sadece can kaybına odaklanmanın yeterli olmadığını belirten Bakan Soylu, "Afetin ülkeye, ekonomiye vereceği tüm zararı sıfırlamayı hedeflemek zorundayız. Depremde yıkılmayan, sel basmayan, toprak kayması altında kalmayan bir ülkeye ulaşmalıyız" diyerek Bursalı muhtarlara Türkiye Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Afetlere toplum bilgisi açısından da hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Soylu,  "2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirlediklerini anlatarak, "Afet bilgisinin aynı zamanda hayat bilgisi olduğunu ifade eden Soylu, "Türkiye Afet Risk Azaltma Planları ile ilgili 81 il dahil 3 bin 592 kurum çalıştı. 81 ilin İl Afet Risk Azaltma Planları burada. Bu planlar canlı planlardır. Her kuruma bir yol haritası oluşturabilecek, oradaki riskleri ölçen güçlü planlardır. Yaklaşık 445'in üzerinde toplantı yapıldı. 11 bin 848 eylem belirlendi. Afetlere bina ve coğrafya değil, toplum bilgisi açısından da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Ellerinde ne kadar imkan varsa değerlendirdiklerini aktaran Soylu, şunları kaydetti: "Afetlere bina ve coğrafya değil, toplum bilgisi açısından da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirledik. 2021'de verdiğimiz eğitimleri pratiğe dökmeye bunu afet refleksi haline getirmeye gayret edeceğiz. Yine ilçelerdeki Afet Yönetim Merkezi sayılarını artırdık. Polisin polis arama kurtarma timi yoktu. PAK kuruldu. Elimizde ne kadar imkan varsa değerlendiriyoruz. Koruculara afet kurtarma eğitimi veriyoruz. Ciddi bir teyakkuz halindeyiz. Karşımızda bizimle randevusu olan afetler var ama randevu tarihini söylemiyorlar."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi' kapsamında Bursalı muhtarlara seslendi. 2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirlediklerini duyuran Bakan Soylu, ellerinde ne kadar imkan varsa değerlendirdiklerini aktardı.

Afet yönetiminde sadece can kaybına odaklanmanın yeterli olmadığını belirten Bakan Soylu, "Afetin ülkeye, ekonomiye vereceği tüm zararı sıfırlamayı hedeflemek zorundayız. Depremde yıkılmayan, sel basmayan, toprak kayması altında kalmayan bir ülkeye ulaşmalıyız" diyerek Bursalı muhtarlara Türkiye Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Afetlere toplum bilgisi açısından da hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Soylu,  "2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirlediklerini anlatarak, "Afet bilgisinin aynı zamanda hayat bilgisi olduğunu ifade eden Soylu, "Türkiye Afet Risk Azaltma Planları ile ilgili 81 il dahil 3 bin 592 kurum çalıştı. 81 ilin İl Afet Risk Azaltma Planları burada. Bu planlar canlı planlardır. Her kuruma bir yol haritası oluşturabilecek, oradaki riskleri ölçen güçlü planlardır. Yaklaşık 445'in üzerinde toplantı yapıldı. 11 bin 848 eylem belirlendi. Afetlere bina ve coğrafya değil, toplum bilgisi açısından da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Ellerinde ne kadar imkan varsa değerlendirdiklerini aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Afetlere bina ve coğrafya değil, toplum bilgisi açısından da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirledik. 2021'de verdiğimiz eğitimleri pratiğe dökmeye bunu afet refleksi haline getirmeye gayret edeceğiz. Yine ilçelerdeki Afet Yönetim Merkezi sayılarını artırdık. Polisin polis arama kurtarma timi yoktu. PAK kuruldu. Elimizde ne kadar imkan varsa değerlendiriyoruz. Koruculara afet kurtarma eğitimi veriyoruz. Ciddi bir teyakkuz halindeyiz. Karşımızda bizimle randevusu olan afetler var ama randevu tarihini söylemiyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuksehirmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.