ADÜ Öğretim Üyesi Gökdal, Uluslararası ManyGoats Projesi Toplantısına Katıldı

GÜNDEM 12.10.2021 - 11:18, Güncelleme: 12.10.2021 - 11:18
 

ADÜ Öğretim Üyesi Gökdal, Uluslararası ManyGoats Projesi Toplantısına Katıldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdal Gökdal, Uluslararası ManyGoats Projesi Toplantısına Katıldı.
 Bir ayağı Çine MYO’da yürütülecek ManyGoats projesinin, keçi davranışları ve refahı ile ilgilenen uluslararası bir araştırmacılar konsorsiyumu olacağını belirten Prof. Dr. Özdal Gökdal, “Proje, 14 farklı ülkeden 24 bilim insanının katılımıyla yürütülecek. Projenin tek bir araştırma birimi için mümkün olandan daha büyük ölçekte bilimsel veri etmesi için ortak bir platform olacak ayrıca  tek birimde yürütülen çalışmalardan farklı bir yaklaşım içeriyor” dedi.    Prof. Dr. Gökdal,  “ManyGoats projesinin temel amacı; keçi davranışlarının farklı ülkelerde aynı veya oldukça benzer deneysel protokollere dayalı büyük ölçekli, çoklu deneysel ortam ve örnekler kullanılarak bilimsel olarak tanımlanmasıdır. Yürütülecek çalışmalarla, birimler arasındaki değişkenlerin ortadan kaldırılması veya değişkenlerin belgelenerek analiz edilmesi yoluyla güçlü bir istatistik değerlendirme olanağı sağlanacaktır. Projede, her bir deneme modeli için ortaklaşa geliştirilmiş protokoller uygulanacaktır. ManyGoats projesi, farklı ülkelerde yer alan birimler ve çiftlikler arasında koordineli bir şekilde deneysel veriler elde ederek önemli keçi davranış özelliklerini daha doğru ve şeffaf bir şekilde tanımlamayı sağlayacaktır” diye konuştu.  Projenin ortaklık yolu ile araştırma topluluğu içinde işbirliğini teşvik edeceğini ve araştırmacıların bu topluluk içindeki ağlarını güçlendirmelerine yardımcı olacağını söyleyen Gökdal, bilimsel projenin bir parçası olmanın; ADÜ'nün uluslararası bilimsel platformlarda temsil edilmesi ve tanınırlığına katkı sağlanması yönünden önemli olacağına inandığını ifade etti. 
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdal Gökdal, Uluslararası ManyGoats Projesi Toplantısına Katıldı.

 Bir ayağı Çine MYO’da yürütülecek ManyGoats projesinin, keçi davranışları ve refahı ile ilgilenen uluslararası bir araştırmacılar konsorsiyumu olacağını belirten Prof. Dr. Özdal Gökdal, “Proje, 14 farklı ülkeden 24 bilim insanının katılımıyla yürütülecek. Projenin tek bir araştırma birimi için mümkün olandan daha büyük ölçekte bilimsel veri etmesi için ortak bir platform olacak ayrıca  tek birimde yürütülen çalışmalardan farklı bir yaklaşım içeriyor” dedi. 

  Prof. Dr. Gökdal,  “ManyGoats projesinin temel amacı; keçi davranışlarının farklı ülkelerde aynı veya oldukça benzer deneysel protokollere dayalı büyük ölçekli, çoklu deneysel ortam ve örnekler kullanılarak bilimsel olarak tanımlanmasıdır. Yürütülecek çalışmalarla, birimler arasındaki değişkenlerin ortadan kaldırılması veya değişkenlerin belgelenerek analiz edilmesi yoluyla güçlü bir istatistik değerlendirme olanağı sağlanacaktır. Projede, her bir deneme modeli için ortaklaşa geliştirilmiş protokoller uygulanacaktır. ManyGoats projesi, farklı ülkelerde yer alan birimler ve çiftlikler arasında koordineli bir şekilde deneysel veriler elde ederek önemli keçi davranış özelliklerini daha doğru ve şeffaf bir şekilde tanımlamayı sağlayacaktır” diye konuştu. 

Projenin ortaklık yolu ile araştırma topluluğu içinde işbirliğini teşvik edeceğini ve araştırmacıların bu topluluk içindeki ağlarını güçlendirmelerine yardımcı olacağını söyleyen Gökdal, bilimsel projenin bir parçası olmanın; ADÜ'nün uluslararası bilimsel platformlarda temsil edilmesi ve tanınırlığına katkı sağlanması yönünden önemli olacağına inandığını ifade etti. 

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuksehirmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.